1 op 1 Coaching

De volgende werkvormen kunnen gebruikt worden; systemische werkvormen, spiegelen met de hond, coachwandelingen, lichaamsgerichte oefeningen en meditatie/visualisaties.

Honden laten altijd gedrag zien, tijdens een wandeling of tijdens een oefening, maar ook wanneer een sessie binnen plaatsvindt tijdens een gesprek. Ze reageren op je intenties en op je emoties en zien als het ware direct je ‘binnenkant’, niet alleen maar je ‘buitenkant. En dit geven ze aan jou terug, eerlijk, puur en zonder waardeoordeel.

Altijd gratis kennismakingsgesprek/wandeling

coaching1

Ik coach zoveel mogelijk buiten............

……….door buiten oefeningen te doen met de hond of tijdens een coachwandeling. Er ontstaan spontane interacties en je krijgt van mij opdrachten om meer in het hier en nu te zijn en je bewust te zijn van je lichaam. Dit kunnen mindfulness opdrachten zijn of opdrachten met de hond.

Wanneer je zelf een hondeneigenaar bent kunnen we de wandeling uiteraard ook met jouw eigen hond maken. Voordelen hierbij zijn:

  • Jullie band wordt versterkt
  • Je leert wat jullie nodig hebben om elkaar nog beter te begrijpen
  • Je leert beter begrijpen wat jouw hond je vertelt

Daarnaast is wandelend coachen extra effectief omdat het helpt om echt te ontspannen. Lopen in de natuur helpt om alle rompslomp achter te laten, om alle zorgen los te laten en tot rust te komen. Bovendien stimuleert frisse lucht het helder denken.

 

Coachen met de hond als spiegel

Honden communiceren met lichaamstaal en reageren nauwkeurig en eenduidig op wat iemand laat zien met zijn lichaamstaal. Honden reageren direct op non-verbaal uitgezonden signalen van anderen.

Onder “spiegelen” verstaan we, in het geval van spiegelen met honden, dat het gedrag van de hond gebruikt wordt om de klant bewust te laten worden van zijn eigen gedrag. Spiegelen gaat over communicatie, lichaamstaal, het resoneren van honden op de emotie van de mens en hun eigen rol daarin.

Hoe maak jij contact? Hoe sta jij in relaties? Hoe geef jij leiding of werk je samen? Maak jij jouw wensen duidelijk en hoe doe je dat?

Mensen en honden. Een bijzondere relatie. Een hond beoordeelt en veroordeelt jou niet. Hij zal iedere keer weer blij zijn om jou te zien. Spiegelen met de hond is een manier van ervaringsgericht leren, uit je hoofd en vanuit je gevoel.

coaching2

Systemisch werk en opstellingen

We kunnen in de coaching gebruik maken van systemische werkvormen in aanwezigheid van jouw of mijn hond.

Wat is systemisch werken?

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving of relaties. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet, hoe je het doet en waarom je dit zo doet.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Systemisch werken kan leiden tot inzicht, acceptatie en een sleutel tot oplossingen.

Kosten: €90,- voor een sessie van 1,5 uur of €60,- per uur

of een coachtraject van 5 sessie's voor €395,-

Weergaven: 1396